Noordkaap-expeditie.reismee.nl

dag 3

dinsdag 25 december 2007.

First of all we want to thank the people in the church of Trondheim. The welcome was warm and the Cristmass celebration was impressive. It is good to see that like in our town, Werkhoven in Holland, the birth of Jesus Christ is also reason for time to reconsider and family bonds.

Thanks again friens of te church for food and presents an also the Scandic hotel for the cheap rooms. All for the good cause of the sick children.

Look for pictures of your church on our website http://www.noordkaap-expeditie.reismee.nl/

The friends Evert molenaar, Jan Sondervan and Gerrit Polman.

Vandaag is het 1e Kerstdag. Vreemd gevoel om dan in Noorwegen te rijden. Vrouw, kinderen en andere geliefden thuis.

Gisteren hebben we een hele mooie dag gehad. De reis van Lillehammer naar Trondheim voert door een soort skigebied. Je ziet heel veel privé cottages en hier en daar een skihotel. Onderweg nog even in een eenzaam toiletgebouwtje een bordje erwtensoep klaargemaakt.

De overnachting hebben we in Trontheim doorgebracht. Zo maar wat gereden en uiteindelijk in het Scandic hotel terecht gekomen. Gelukkig dat deze open was want voor de Noren is de Kerstavond en nacht het belangrijkste moment. Iedereen en alles is dan vrij en dus is bijna alles gesloten. Het Scandic hotel heeft ons ook nog gesponsord door een zeer gunstig tarief te rekenen en daarmee ook bijgedragen aan onze tocht.

Aan de receptie kregen wij dan ook te horen dat de restaurants zijn gesloten. De enigste mogelijkheid om wat te eten was of met ons pannetje op de hotelkamer of naar de kerk aan de overkant.  Daar was al vanaf 15.00 uur een Kerstviering aan de gang. Zij vertelde dat deze kerk geheel open staat voor iedereen en is altijd 24 uur per dag open.

Bij aankomst was het inderdaad zeer speciaal. Midden in de kerk stonden diverse tafels opgesteld waar iedereen aan zat en te luisteren naar een verhaal. Bij navraag werd duidelijk dat iedere bezoeker mag aanschuiven en van het buffet en koffie gebruik mag maken. Dat was Natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd. Wij hadden inmiddels wel trek.

Het buffet is ter beschikking gesteld door de omliggende restaurants en was zeeeeeer uitgebreid. We hebben lekker zitten smikkelen. (Martin Vroege zou jaloers zijn geweest).

Aan tafel al snel wat contact gemaakt en verteld waar onze reis naar toevoert. De mensen waren zeer onder de indruk van onze actie voor het goede doel. En wij vertelden dat ook de sfeer en de ontvangst in de kerk zeer warm was.

Er werd door enkele zangers zeer indrukwekkend gezongen, de rillingen lopen over je rug. De taal, sfeer en omgeving geven toch wat aparts.

Later kregen wij alle drie nog een kerstcadeautje met een wens of gedicht. Onze tafeldame heeft het even vertaald. Zij had in Amerika gestudeerd met een Hollandse vriendin. Zo zie je maar weer de wereld is klein.

Voor degene welke zijn Noors nog even wil testen, hier de boodschap;

"Haper dette kanvere et lute bydrag til ei luneke tid og et symbol pa et vaemere ar for deg og dine fra hjerte til hjerte God jul."

Scrijvfouten en tekens voorbehouden!

Wij zijn met een goed Kerstgevoel weer naar onze hotelkamer gegaan vanwaar wij uitzicht hadden op het plein met kerstboom, kaarsjes en de kerk. Kijk naar de mooie foto's op de site.

Vandaag bedanken wij de sponsor Nederlands Hervormde kerk te Werkhoven voor hun donatie ten behoeve van de stichting "Doe een wens" .

Fijne Kerstdagen aan iedereen die meekijkt.

God Jul !!!

Tot de volgende keer,

Gerrit, Evert en Jan

Noordkaap expeditie

10 reacties

Ronald, Marion & kids schrijft:

Goeie morgen mannen wij hebben ons eerste kerstontbijtje achter onze kiezen en hebben genoten van de mooie foto´s die jullie hebben gemaakt volgens mij zag ik ook nog een stukje van mijn oude caravan staan naast jullie tentje ik had nog wel een reserve sleutel gehad dan hadden jullie niet in het tentje gemoeten. veel succes verder

Wilco schrijft:

Hey mannen !!

julie mogen die mooie ford wel eens wassen zeg.
dat is toch geen reclame om met zown vies ding te rijden .. je kunt zelf de teksten op de auto niet meer lezen :p

nah nog een gezellige 1e kerstdag en tot over een poosje !!

Groetjes mij en de rest

Tudy&Egbert +Kids schrijft:

Hallo hier weer even een berichtje vanuit Odijk. Allereerst willen wij jullie natuurlijk fijne feestdagen toewensen. Ik had begrepen dat jullie ,moesten afzien, maar aan de foto's en verhalen kan ik dat nog niet afleiden. Hotels buffetten, zo komt de auto natuurlijk nooit leeg. Hebben jullie Rudolph en de kerstman al zien vliegen? Noorderlicht al gespot?
Gr vanuit Odijk

gert en stien schrijft:

he hallo ,leuke foto s op de site.
hoe gaat ie verder ?beetje koud?we wensen jullie veel sucses met jullie reis ,en volgen het mee.
groetjes gert stien edwin thamara en de kids

Bep en Willie schrijft:

Lieve Mannen,

Wat een belevenissen, we genieten echt met jullie mee hoor! Jullie zijn in een gebied waar wij ook vaak waren, maar in de winter hebben wij het nooit beleefd, dus doen we dat nu via jullie! Wij wensen jullie hele goede en dit jaar voor jullie hele bijzondere mooie kerst toe!

Groeten van ons!

Verbeekjes from Homoet schrijft:

Hallo mannen,

Ik krijg koude voeten als ik jullie foto's kijk... Slapen in zo'n tentje. Wij duiken zo maar weer ons voorverwarmde waterbedje in en zullen aan jullie denken.

Fijne feestdagen nog en een goede reis. We zullen jullie volgen.

Groetjes, Pieter, Jeannet en de kids

marian mol schrijft:

hey stoeren mannen, wij wachten weer vol spanning naar een nieuw dag verslag en mooie foto''s.
hier in werkhoven is alles rustig . nog een gezellige kerstdag en weer veel plezier met alles vandaag.
liefs marian glenn melissa

familie Seldenrust schrijft:

hallo stoere mannen,
Hebben jullie op weg naar Narvik de groepen met rendieren en Samen ( lappen ) al gezien? We blijven jullie volgen en zien uit naar het volgend reisverslag met de onwijs mooie foto 's. Veilige reis toegewenst uit Werkhoven ( achterburen Evert)

Rene en Mieneke schrijft:

He Mannen, ontzien jullie Gerrit wel een beetje want die zit natuurlijk alleen maar op kantoor en is dat buitenleven niet zo gewend.
Volgens mij maken jullie iets mee waar wij thuisblijvers allemaal jaloers op zijn. Groeten Rene en Mieneke

jan en herma schrijft:

fijne kerstdagen gehad?? in ieder geval een kerst zoals wij in nederland het al jaren niet meer hebben.
hopenlijk houden jullie je zelf warm, de verhalen komen koud en rillerig over, vooral het slapen in de tent. maar de gastvrijheid geeft een hoop warmte. bijna is het oud en nieuwjaar! een fijne en zeker bijzondere jaarwisseling

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste verhalen

Alle reisverhalen

Overzicht

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: