dag 5
jippie we hebben weer een draadloze verbinding!!!
Het is natuurlijk allemaal erg leuk, de reis, de foto's en het avontuur. maar laten wij niet vergeten dat er ook een goed doel is gekoppeld. De stichting 'Doe een wens' moeten wij tenslotte niet teleurstellen. op onze heenreis is al snel door radio Utrecht kontakt gezocht en hebben wij de gelegenheid gekregen om een kort verslag en doelstelling van onze reis te vertellen. Vandaag 26 december werden wij gebeld door het AD. Ook aan hen is de noordkaap-expeditie niet onopgemerkt gebleven. De reporter gaat ook in zijn krant aandacht geven aan de reis metde geldinzameling voor het goede doel waarbijonder andere terminaal zieke kinderen ondersteund kunnen worden en hun ziekte even vergeten.
Kijk voor de gironummers e.d. op de homesite http://www.noordkaap-expeditie.reismee.nl/ onder het tabblad profiel.
Donderdag 27 december 2007.
Na de nacht aan het meer van Mo I Rana te hebben doorgebracht zijn we richting Narvik vertrokken. Vandaag hebben we onze eerste eland gezien. Door de oplettendheid van Jan Sondervan werd hij gespot. Helaas was het redelijk donker zodat de foto's niet helemaal gelukt zijn. En na een paar flitsen van de camera dacht hij waarschijnlijk ook laat ik maar eens verderop gaan kijken.
Tegen de middag zijn we aangekomen op de 66e breedtegraad. Dit is de zogenaamde Poolcirkel. Ter plekke rijd je over een hoog gelegen vlakte met zeer weinig begroeiing.
De Poolcirkel wordt aangegeven door 2 symbolen langs de weg en even verderop staat een soort museum. Het was er erg koud door de temperatuur van ca. -7 graden gecombineerd met een sneeuwstorm. Wij zijn maar een minuutje buiten geweest en even snel een foto gemaakt. Het museum was gesloten, wat ons gezien de eerdere ervaringen niet echt meer verbaasde.
In de middag zijn we bij het plaatsje Bognes aangekomen waar de ferry naar Skarberget vaart. De boot doet er ongeveer 25 minuten over dus dat was zo geklaard. Moet je je voorstellen dat op de hoofdweg naar het noorden een ferry genomen moet worden voor al het verkeer, dus ook de vrachtauto combinaties.
Onderweg naar Narvik hebben wij bij een tankstation iemand aangesproken of hij slaapgelegenheden wist. Hij wilde ons wel helpen hij was onderweg naar Tromso. Zij hadden Kerstfeest gevierd bij familie en waren nu weer onderweg naar huis. Al rijdende heeft hij wat telefoontjes gepleegd en net voor Narvik zijn wij even gestopt. Er waren helaas geen cottages open in de buurt, alleen een Hostell. Wij hebben hem bedankt en zijn op zoek gegaan naar een boerderij o.i.d. Bij de 3e plek hadden wij succes. Eerst moeders aan de deur , toen de zoon en daarna de vader. Maar uiteindelijk mochten wij op het gazon onze tent uitstallen. Later kwam de heer de huizes nog even langs om een praatje te maken en hij vroeg of wij zijn collectie natuurstenen en mineralen wilde zien. Dat was natuurlijk erg leuk. De boerderij functie was de laatste jaren afgenomen en hij probeerde wat geld bij te verdienen met de verkoop van natuursteen. Er was een soort expositie ingericht waar hij stenen uit de hele wereld had tentoongesteld. Tevens bewerkte hij de stenen tot leuke sieraden. Erg leuk om dit zo even te bekijken en zijn enthousiaste verhalen aan te horen.
Hierna zijn we een lekker potje gaan koken in de tent en zijn we gaan slapen. S'nacht heeft het wat gesneeuwd dus weinig kans op het Noorderlicht.
Vandaag bedanken wij de sponsor Verdouw houtproducten uit Gouda welke het goede doel sponsort per gereden kilometer.
Ter informatie; wij hebben vanaf ons vertrek tot aan vandaag, 28 december 2960 kilometer gereden.
P.s.
Het maken van foto's wordt nu al echt minder omdat het pas om ca. 10.30 licht wordt en om 14.00 is het eigenlijk al weer donker.
Tot de volgende keer,
Gerrit, Evert en Jan
Noordkaap expeditie
weten jullie ook wanneer het verhaal in het AD komt, dan kunnen we de krant in de gaten houden???
bericht aan Hans de buurman; het is een handpalm computer met tom-tom europa erop geinstaleerd
Hee mannen,
Zo te lezen is het daar heel gezellig.
Jullie hebben een witte kerst gehad.
Wij helaas niet :p
Leuke foto's hebben jullie gemaakt :d
Kusss Marielle
IK BEN JALOERS IK WIL OOK EEN WITTE KERST!!!