dag 6
Vrijdag 28 december 2007.
Vandaag zijn we in Narvik op zoek gegaan naar een bedrijf welke spikes in onze winterbanden kon plaatsen. De winkels en bedrijven zijn weer open dus dat zou moeten lukken. De realiteit is anders. Bij het 1e adres konden we pas 2 januari worden geholpen. Dan maar even bij zijn buurman gevraagd. Deze had wel een soort spikes maar dat waren eigenlijk meer een soort schroefjes welke in de band worden gedraaid. Dit was meer voor off terrein toepassingen en verboden voor de openbare weg. Hij zou wel even aan de buurman vragen of hij toch niet kon helpen. Na wat heen en weer gepraat ging de werkplaatsdeur toch open. De monteur heeft geprobeerd enkele spikes in de band te schieten maar deze waren te klein van formaat. Dan maar even naar een andere collega verderop. Daar aangekomen bleek deze garage nog gesloten. Wij hebben hem even gebeld maar ook hij had niet het juiste formaat. Een paar Noren welke voorbij reden vroegen ons of ze konden helpen, zij zouden ons even bij de Scania garage brengen, wellicht hadden zij wel de juiste spikes. Maar helaas die waren weer te groot. In Noorwegen kopen de mensen banden af fabriek met de juiste spikes. Voor het formaat banden van onze Ford F-150 valt het niet mee om dit probleem op te lossen. Bij Scania gaven ze ons een adres in het stadje Bardufoss. Dit ligt ca. 40 kilometer verderop. Daar aangekomen wel spikes maar geen personeel. Die waren nog dronken van het Kerstfeestmaal. Ook zij hadden weer een nieuwe tip 'ga nooit zonder spikes van huis' (maar dat hadden wij liever van onze Frans gehoord).
De trip naar Alta was wat te ver gepland dus zijn we slechts tot Sorkjosen gekomen. Hier waren de hotels gesloten maar via via een tip gekregen voor een hotel/guesthouse. Deze man hebben we gebeld en hij kon ons ontvangen. Bij aankomst moest eerst de voordeur nog van het slot maar hij kon ons wel een kamer geven. De boel was verder helemaal leeg. Wij konden het hotel compleet gebruiken, kamer, keuken, bar, etc. Morgenochtend moesten we de deur maar weer dichttrekken en de sleutel in de postbus doen. Over gastvrijheid en vertrouwen gesproken! Dus gisterenavond met onze eigen spulletjes lekker in de keuken gekookt en in het restaurant met zijn drietjes gegeten. Daarna de slaapzakken uitgepakt en lekker laten drogen zodat de volgende morgen alles weer snel en droog kan worden ingepakt.
Hier nog even het adres voor de donaties:
Doe een Wens Stichting Nederland
Woerden
Gironummer: 25333
o.v.v. noordkaap-expeditie no.07538
Vandaag bedanken wij Carrier Transicold Netherlands transportkoelng voor hun donatie t.b.v. het goede doel 'Doe een wens'
Tot de volgende keer,
Gerrit, Evert en Jan
Noordkaap expeditie
lol!!!
ik zou egt niet zoveel moeite doen voor een paar schroefies!!!
of is het verplicht(die spiks)
xxxxxxxxjes chantal
PAPA I LOVE JOU SO MATCH!!!
hey mannen veel gedoe met die spikes ... maar wel lekker geslapen in jullie V.I.P. hotel lijkt mij van wel.
jammer dat het hele ontbijt assortiment er niet lag.
nog veel succes met het noorderlicht
groetjes van Remco
Hoi Chantal en Remco, de spikes zijn niet verplicht maar het is erg belangrijk voor de grip op de weg. als het ijzelt netzoals laatste zaterdag bij jullie dan glij je zo weg met de auto. in het donker op een bergwegje is het niet leuk om te rijden. nu gaat het veel beter en het geeft een veilig gevoel ondanks dat wij al winterbanden hebben. de winterbanden werken goed met sneeuw en de spike met ijzel.
groetjes en kusjes van pappa.
he hallo beste mensen
bly dat t goed gaat maar de voorberyding van evert vallen me eingenlyk tegen, maja dat hou je toch de werkdruk zal de laatste tyd misschien iets te hoog geweest zyn zou kunnen!? draai morgen ff die spikes in die banden en gas met die bak. hopelyk is t bovenin wat frisser want momenteel was n korte broek ook goed geweest veel succes allemaal groete!
hey mannen leuk verhaal weer vandaag ,ik mis alleen de foto"s van jullie V.I.P motel .
en dat verhaal over de spikes , had maar een v.d.hoeventje meegenomen ,dan hadden jullie die al vanaf het begin meegenomen. maar ja hier leren jullie ook weer van.
nog veel plezier met elkaar gr. marian molenaar
Leuk dat jullie vandaag zover zijn gekomen. Nog maar 35km naar de Noordkaap. Hopen dat jullie met jullie eigen auto mogen i.p.v. met een bus. Succes morgen. Zondag rustdag zeker. xxx Marjan
Als je zo doorgaat pa, dan kan je mooi zelf de voorraad tellen, want dan ben je op tijd terug. Kom ik mooi vanaf!!
Wilco
Oke,
bedankt pap!!!
weer wat geleerd!!!
xxxxxjes chantal
PAPA ILOVE YOU SO MUTCH
Als het verder niet lukt met die spikes, laat je Jan toch voorop lopen met een emmertje pekel !!!
Veel plezier verder en geniet er maar goed van
Hopenlijk kunnen jullie morgen met de auto verder maar dat zullen we wel lezen
groetjes vanuit Cothen
Hooi Papa,
alles goed daar?
nou hier wel hoor!
ik heb vandaag weer wat bij verdient door op te passen dus.
NOg heel veel plezier met jullie reis!
en ik hoop dat je weer heel thusi komt!:P
Kusjeee je liefste dochter!
alles goed daar?
ik hoorde dat jullie al weer op weg trug naar huis
waren!!!JES!!!(want ik mis je wel heel erg hoor)
maar jullie zouden toch nog dingen onderweg gaan doen???
PAPA I LOVE JOU SO MUTCH!!!!
xxxxjes je allerliefste dochter:P