dag 9
Zondag 30 december 2007
Vanuit onze overnachtingsdorp Skaida zijn wij op weg gegaan naar Zweden. Via Alta naar Kautokeino gereden. Hier kom je door een mooi ruig gebied. In de regio van Alta wordt zomers veel gevist op zalm en dat is aan de regio en de nu mooi bevroren rivier ook goed te zien. Verderop richting Kautokeino hebben we nog geprobeerd wat plaatselijk wild voor de lens te krijgen. Op de site zie je daar wat foto's van. Wij hebben wat vage vrienden en kennissen welke in Polen wel eens hun geluk gaan proberen maar zoals zij kunnen zien lukt dat in Noorwegen ook.
Via Noorwegen zijn wij in Finland terecht gekomen in het plaatsje Karesuando net weer over de grens van Zweden. Daar hebben wij bij een winkeltje een slaapplaats gevonden in een soort rommelhokje. Het wat oudere echtpaar was ons zeer behulpzaam om even wat rommel op te ruimen zodat wij onze slaapzakken daar in konden leggen en de nacht doorbrengen.
Zij vertelde ons dat de huidige winters ook hier minder streng waren. Enkele jaren geleden had het bij hen nog - 50 graden Celsius gevroren. Nu was het met -10 tot -15 graden redelijk te doen. In het kleine huisje hebben wij ons potje eten klaargemaakt en zijn we gaan slapen. Morgen gaan we richting Kiruna en daar willen wij de jaarwisseling doorbrengen.
Het is nu bewolkt en het sneeuwt licht. Dus wij vermoeden dat de Aurora Borealis zich vanavond niet laat zien. Wel merk je nu al tijdens de reis in zuidelijke richting dat het wat eerder en langer licht is.
Vandaag bedanken wij de firma G.E. Bleyenberg, aannemersbedrijf te Doorn voor hun donatie t.b.v. de stichting 'Doe een Wens'.
Tot de volgende keer,
Gerrit, Evert en Jan
Noordkaap expeditie
hey jongens ook van mij nog even, van harte gefeliciteerd met jullie overwinning, ik heb er een flink glas rose op gedronken. geniet nog even van de mooie dingen om jullie heen en wat jullie nog gaan doen, en dan weer veilig naar huis.
ps. wat een schitterende foto''s weer.
lieve groetjes van mij marian molenaar
Gefeliciteerd met het bereiken van jullie doel!
We vinden jullie (voor ons heel herkenbare) ervaringen leuk om te lezen. En wat een mooie foto's.
Groeten van ons beiden.
Wim en Dini
Wij genieten nog steeds van jullie mooie foto's en verhaal, we kijken iedere dag even!
Een fijne jaarwisseling!
B & W
Wij genieten van jullie leuke verhalen en prachtige foto's.
Wij wensen jullie een goede jaarwisseling en een goede thuisreis.
Groeten van Jan, Cora en kinderen
heey mannen
nou ik heb weer lkkr vuurwerk af geknalt heb nog 9 vingers haha geintje we gaan vanaaf ff een pilsjee op jullie nemen hoa en pap mis je ons al een beetjee haha ik zag de onder de foto dat je naar huis wilde
tiss wel lkkr rustig thuis hahah geitnjee kom maar snel weer naar huis ma geeft niet zoveel geld :P
nou alvast gelukkig nieujaar en spreek je vanaaf ewl aan de telefoon
gr glenn
Hebben jullie nog mooie foto's van het noorderlicht gemaakt? Of heb ik niet goed gekeken?
ben benieuwt wat de verrasin van die gast vrouw is
gr co
Hallo heren, alles nog goed daarboven in het Noorden? Ben benieuwd naar de verassing van die gastvrouw? Denk dat jullie wat uit te leggen hebben thuis. Gerrit de oliebollen en ..... waren lekker bij Tineke. Als je thuis bent moet je wijn inkopen, alles is bijna op. Hebben jullie nog vuurwerk om af te steken? Wij wensen jullie alvast een gelukkig gezond en goed begin van 2008 toe. Proost!!!
Hé Heren alvast de beste wensen en een gelukkig en gezond 2008 toegwenst. Neem er maar één Proost!!!!