dag 16
Zondag 6 januari 2008.
Na een heerlijke nachtrust in een goed bed, behalve voor Gerrit want die heeft deze keer op het matrasje mogen slapen, zijn we rustig de dag begonnen. Na een heerlijk ontbijt hebben we onze spullen bij elkaar gezocht en zijn we naar de auto gegaan in de parkeer garage. Gelukkig stond deze in de parkeer garage want het had de hele nacht flink gesneeuwd, ca 20 cm is er gevallen. Nadat we de inrichting in de auto weer op orde hadden zijn we even door Karlstad gaan rijden om wat foto`s te maken en wat te dollen in de sneeuw. Om ca 12.00 uur zijn we gaan rijden richting de stad Boras. We wilde proberen nog wat uitstapjes maken onderweg, maar dat zal wel niet mee vallen want veel dingen zijn gesloten, en Gerrit probeerde ons via wat binnen weggetjes naar een slot te leiden. We hebben, na veel geslinger, het slot Lacko gevonden, maar helaas zoals we al verwachte, gesloten............!
Na wat rondgelopen te hebben zijn we verder gegaan met onze rit richting Boras. Hier aangekomen, inmiddels is de temperatuur voor het eerst boven nul, hebben we een camping gezocht om ons tentje weer op te zetten. Maar zoals gewoonlijk was de poort weer dicht. Maar op de ruit was een briefje geplakt met de mededeling dat er bij een dicht bijzijnde benzine pomp een kaart te verkrijgen is om de poort te openen. Inderdaad bij de pomp aangekomen konden we een kaart van de poort krijgen waar de poort mee open ging. We zijn naar de camping gegaan en hebben onze tent opgezet en na weer een heerlijk potje te hebben gekookt zijn we na wat ijsthee aan onze nachtrust begonnen.
Onze huidige km stand staat op ca 6400.
Tot de volgende keer,
Gerrit, Evert en Jan
Noordkaap expeditie
lekker he, nog niet te hoeven werken. Hier is alles weer in volle gang. Vakantie lijkt al weer lang geleden.
groeten uit een winderig Werkhoven
nou winderig Werkhoven. Wij staan in Malmo maar hier is het winderig, nat en het sneeuwd behoorlijk.
Het blijft leuk om jullie te volgen. Het spannende (lees: het doel!!) is eraf, maar elke keer als er een nieuw reisverhaal op de site staat lezen we die snel weer even. Geniet nog even van de laatste paar dagen en hopelijk verlangen jullie dan ook weer naar huis.
liefs
beste mannen,
het eind van jullie fantastische reis begint in zicht te
komen.
geniet van de laatste kilometers en kom weer veilig naar huis. het zal voor jullie een geslaagd initiatief zijn geweest!